Αρχική Σελίδα | Φωτογραφίες | Περί του Site
 

Επιλέξτε

 

1. Βιβλίο Επισκεπτών
2. Περί του Site
3. Ο Kαιρός Σήμερα
4. Φωτογραφίες
5. Δορυφορική Φωτογραφία
6. Ιστορία
7. Μολάοι Σήμερα
8. Πληθυσμός
9. Ονομασία Πόλεως
10. Γιορτές & Εκδηλώσεις
11 Πολιούχος
12. Φυσικό Περιβάλλον
13. Φαράγγι Λάρνακας
14. Παραλίες
15. ΚΕΠ
16. Κ.Α.Π.Η.
17. Σχολεία Δήμου
18. Ρουμάνειος Βιβλιοθήκη
19. Μουσικοχορευτικός Όμιλος
20. Γηροκομείο
21. Ενορίες
22. Μητροπολίτης
23. Χάρτης
24. Πώς θα πάτε
25. Πού θα Μείνετε
26. Μολαϊκός
27. WallPapers

28. Περί Δήμου
29. Δημοτικές Εκλογές
30. Νομαρχιακές Εκλογές
31. Δ.Διαμερίσματα
32. Συκιά
33. Ελιά
34. Πάκια
35. Κουπιά
36. Μεταμόρφωση
37. Ορειβατικός Σύλλογος
38. Ορειβατικός Πρόγραμμα 2006
39. Τηλέφωνα ΟΤΕ
40. Δρομολόγια ΚΤΕΛ
41. Χρήσιμα Τηλέφωνα
42. Επείγοντα Τηλέφωνα
43. Banners
44. mIRC
45. Σχετικά Sites

 

   
 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΟΥΜΑΝΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΛΑΩΝ

Ονομασία: Δημόσια Βιβλιοθήκη Μολάων - «Ρουμάνειος»
Εποπτεύουσα Αρχή: Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ταχ. Διεύθυνση: Μολάοι Λακωνίας - 230 52
E-mail: vivlmol@sch.gr
Τηλ. & Fax: 27320-23080
Προϊστάμενος: Πριφτάκης Ιωάννης

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(Για το Αναγνωστικό Κοινό)

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Χειμερινό
Από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου

Τρίτη:     3:00μμ έως 9:00μμ
Τετάρτη:   8:00πμ έως 2:00μμ
Πέμπτη:    3:00μμ έως 9:00μμ
Παρασκευή: 8:00πμ έως 2:00μμ
Σάββατο:   8:00πμ έως 2:00μμ

Θερινό
Από 16 Ιουνίου έως 14 Σεπτεμβρίου

Τρίτη έως Σάββατο
8:00πμ έως 14:00μμ


Η Δημόσια Ρουμάνειος Βιβλιοθήκη Μολάων ιδρύθηκε το 1955 με αρχική δωρεά του Μολαΐτη δικηγόρου, Βουλευτή και λογοτέχνη Γεωργίου Ρουμάνη. Γι αυτό φέρει την ονομασία «Ρουμάνειος».
Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Λειτουργεί με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του αναγνωστικού της κοινού.

Παράλληλα με έμμισθο προσωπικό στο έργο της Βιβλιοθήκης συμβάλλει σημαντικά το Εφορευτικό της Συμβούλιο, το οποίο αποτελεί το ανώτατο όργανο διοίκησης, κυρίως σε θέματα αποφάσεων και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του.
Βασικοί πόροι Λειτουργίας και εμπλουτισμού της Βιβλιοθήκης είναι οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Δεν Λείπουν όμως και οι δωρεές βιβλίων από φορείς, συγγραφείς η άλλα φυσικά πρόσωπα.

Στα πενήντα σχεδόν χρόνια της αθόρυβης παρουσίας της, η Βιβλιοθήκη μας έχει αποθησαυρίσει πλούσιο έντυπο υλικό από όλους τους τομείς της γνώσης. Τελευταία ακολουθώντας τις εξελίξεις, γίνεται προσπάθεια απόκτησης και του κατάλληλου ηλεκτρονικού υλικού.
Οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας. Η δημιουργία του Δημόσιου Κέντρου Πληροφόρησης στη Βιβλιοθήκη μας, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της.

Ποιος ήταν Ο Γεώργιος Ρουμάνης; Ο Γιώργος Ρουμάνης γεννήθηκε στους Μολάους το 1904. Ήταν γιος του Ιωάννη Ρουμάνη, εμπόρου, και της Αφροδίτης το γένος Νικόλαου Σκανδαλάκη.

Αποφοίτησε από το τετρατάξιο Γυμνάσιο της Σπάρτης, αφού δε λειτουργούσε παρόμοιο στους Μολάους την εποχή εκείνη. Στη συνέχεια σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Michigan των Η.Π.Α. και άσκησε τη δικηγορία. Νυμφεύθηκε την Ιωάννα Τσεκλίστα, εκφωνήτρια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με την οποία απέκτησε ένα γιο. Μετά το 1950 ασχολήθηκε με την πολιτική εκλεγόμενος αρχικά ως βουλευτής της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς και κατόπιν του νομού Λακωνίας (με την Ε.Ρ.Ε.).

Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Εργάστηκε όσο λίγοι για την υπόθεση αυτή. Και ο θάνατος τον βρήκε κατά τη διάρκεια αποστολής στη Μεγαλόνησο (22 Μαΐου 1960). Και από τα δύο οικογενειακά του δέντρα τροφοδοτήθηκε με ισχυρή και λαμπρή παράδοση. Από την πλευρά του πατέρα του ο Δήμος Ρουμάνης υπήρξε πληρεξούσιος της Μονεμβασίας σε εθνοσυνέλευση και βοήθησε να γίνουν σχολεία και εκκλησίες στην περιφέρειά του. 'Αλλος Ρουμάνης υπηρέτησε ως οπλαρχηγός ειδικού σώματος υπό τον ηρωικόν καπετάνιο της Λακεδαίμονος Ζαχαριά. Επίσης Ρουμάνης ήταν, όπως αναφέρει ο Σπύρος Μελάς, ο "τοπτσής", ο πυροβολητής κατά την άλωση της Τριπολιτσάς. Αλλά και η οικογένεια Σκανδαλάκη της μητέρας του είχε αναδείξει οπλαρχηγούς κατά την Επανάσταση του 1821 και τη μετέπειτα Κρητική Επανάσταση, πριν την άφιξή της στους Μολάους, καθώς και λαμπρούς πολιτικούς και επιστήμονες, οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση μέχρι και σήμερα.

Αυτή η γονιδιακή και ιστορική κράση σε συνδυασμό με τα φυσικά χαρίσματα, εξηγεί τη δυναμική και εκρηκτική προσωπικότητα του Ρουμάνη, όπως αποτυπώθηκε στο βίο και το έργο του. Παράλληλα με τις σπουδές του υπήρξε ένας ανήσυχος ερευνητής και στοχαστής, ένας ταξιδευτής του κόσμου της γνώσης και της εμπειρίας. Λάτρεψε ιδιαίτερα τους έλληνες κλασικούς ποιητές, ρήτορες και φιλόσοφους. Και από τους ξένους τον Σαίξπηρ, τον Γκαίτε, τον Σίλλερ και τον Ίψεν.

Το λογοτεχνικό ταλέντο του Ρουμάνη εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών έγραφε ολοκληρωμένα δράματα και στίχους. Οι εκθέσεις του στο Γυμνάσιο Σπάρτης αποτελούσαν υποδειγματικά λογοτεχνήματα.

Μαθητής της Γ' Τάξης Γυμνασίου εμπνεύσθηκε το επικό δράμα "Γιοχαννάν" το οποίο εκδόθηκε σε βιβλίο το 1935! Σε ηλικία δεκαεννέα ετών εκφώνησε από στήθους επικήδειο λόγο σε ευεργέτη των Μολάων, που ήταν τόσο εντυπωσιακός ώστε να προοιωνιστεί η μετέπειτα ρητορική του εξέλιξη. Πράγματι ο Ρουμάνης αφήκε τη φήμη ρήτορος, τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων όσο και στη Βουλή των Ελλήνων.

Αλλά και ο απλός κόσμος των πόλεων και των χωριών της Λακωνίας για πολλές δεκαετίες μετά το θάνατό του ζει τον απόηχο των προεκλογικών και εθνικών λόγων του με τη θαυμαστή ευφράδεια, τα ρητορικά σχήματα, τον πλούτο των λυρικών εικόνων και το έντονο ψυχικό πάθος του. Κατά το έτος 1928 παρουσιάστηκε ως λογοτέχνης με διαλέξεις στους Μολάους, το 'Αργος και την Αθήνα, για να συνεχίσει αργότερα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμορφωτικό Ινστιτούτο στο οποίο υπήρξε μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικ. Συμβ. και την εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στην οποία υπήρξε μέλος και Αντιπρόεδρος επί προεδρίας Στρατή Μυριβήλη.

Το πρώτο λογοτεχνικό έργο του το εξέδωσε το 1932. Φέρει τον τίτλο "Ταξίδια στο Φως" και περιέχει γλαφυρότατες και χαριτωμένες εντυπώσεις από ταξίδια σε ολοφώτιστα μέρη της Ελλάδος: κορυφές, βουνοπλαγιές, νησιά φωτομέθυστα, κάμπους, πόλεις και χωριά, αρχαιολογικούς χώρους. Το έργο του Ρουμάνη εκτείνεται σε μια ποικιλία θεμάτων και μορφών: θέατρο, ποίηση, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, μελέτες, κριτικές. Οι τίτλοι των έργων του - εκδοθέντων και μη ξεπερνούν τους 50. Και είναι προϊόν σκληρής εργασίας.

Ένας σύγχρονός του έγραφε: «Έχει ζήσει εις την ζωήν του δύο μεγάλας περιόδους αυτοελέγχου και αυτοσυγκεντρώσεως. Και εις αυτάς τας περιόδους ο τιμώμενος Λάκων (ο Ρουμάνης) φαίνεται ότι επέτυχε ν' ανεύρει τον καλύτερον εαυτόν του, το αληθινόν του «εγώ». Έζησε τότε εις το πατρικό αρχοντικό του σπίτι στους Μολάους κοντά στη στoργή και την αγάπη των λαμπρών γονέων του. Και κατά μεν την πρώτην περίοδον επί τέσσερις μήνες μετά την λήψιν του πτυχίου της Νομικής και την απoστράτευσίν του ειργάσθη εντατικώς επί 18 ώρας το ημερονύκτιον δια την συγγραφήν του μνημειώδους κατά την γνώμη μας έργου του «Γιοχαννάν»'. Κατά δε την δευτέραν επί πέντε μήνες, επίσης εις Μολάους, μόνος και απερίσπαστος, ζων ώρας υψίστης πνευματικής ευφορίας, εδημιούργησε δέκα εκ των δραματικών έργων του. Ενθυμούμαι ότι εντός οκτώ ημερών επετύγχανε να ολοκληρώνει δραματικό έργον πλήρες. Έζησε τότε πράγματι, ζωήν Ινδού αναχωρητού»!

Πράγματι ο Ρουμάνης υπήρξε ένας αγνός ιδεολόγος και αγωνιστής. Ο υμνητής της Ομορφιάς, της Νιότης, της Χαράς, της Αρετής, της Αλήθειας και της Ηθικής. Αλλά συγχρόνως υπερασπιστής και λυράρης των δίκαιων και των πόνων του αγρότη και του εργάτη, των καημών των Ελλήνων αστών των εγκαταλειμμένων επαρχιών.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Πρακτικόν υπ' αριθ. 1 του 1955

Εν Μολάοις και εν τω Δημαρχείω σήμερον την 7ην του μηνός Νοεμβρίου του 1955 έτους, ημέραν Κυριακήν και ώραν 5 μ.μ., συνήλθε εις πρώτην συνεδρίασιν η υπό του άρθρου 5 του Α.Ν. 1362/1949 προβλεπομένη και δια της υπ' αριθ. 29713/1.11.1955 αποφάσεως του κ. Νομάρχου Λακωνίας συσταθείσα Εφορεία της Ρουμανείου Βιβλιοθήκης Μολάων απαρτιζόμένη εκ των:

1) Τηλεμ. Τσατσαρώνη, Δημάρχου Μολάων, ως Προέδρου
2) Αποστ. Ιωαννίδου, Γυμνασιάρχου Μολάων
3) Διονυσίου Τσάφου, Δικηγόρου
4) Ευστ. Κουνουπιώτη, Ιατρού
5) Αναστ. Σκανδαλάκη, Κτηματίου.
Παρίσταντο δε πάντα τα μέλη πλην του Ευστρ. Κουνουπιώτη.

Παρίστατο επίσης ο Δικηγόρος και Βουλευτής Λακωνίας κ. Γεώργιος Ρουμάνης, εις την δωρεάν του οποίου οφείλεται η ίδρυσις της Βιβλιοθήκης και ο παρά τω Υπουργείω Έθν. Παιδείας Επιθεωρητής Βιβλιοθηκών κ. Κωνστ. Σολδάτος.
Προ της ενάρξεως της συνεδριάσεως της Εφορείας λαβών τον λόγον ο δωρητής κ. Γεώργιoς Ρουμάνης εξέθεσε την έννοιαν και τον σκοπόν της δωρεάς του και τας εξ αυτής προσδοκίας του δια την εξύψωσιν του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων Μολάων και της Επαρχίας καθόλου, ηυχαρίστησε την Δημοτικήν Αρχήν δια την αποδοχήν της δωρεάς και την εν γένει συνδρομήν του Δήμου δια την ίδρυσιν και συγκρότησιν της Βιβλιοθήκης, ως και τα μέλη της Εφορείας δια την Προθυμίαν, μεθ΄ης ανέλαβον τα ανατεθέντα αυτοίς καθήκοντα και απoδύoνται εις την προσπάθειαν της οργανώσεως και αναπτύξεως της Βιβλιοθήκης ευxηθείς ευόδωσιν της προσπαθείας ταύτης και εν τέλει, καταβαλών, καθ' ην ανέλαβε υποχρέωσιν, την πρώτην εκ δρχ. 250 μηνιαίαν συνδρομήν του, παρέσχε την υπόσχεσιν ότι και εν τω μέλλοντι εν τω μέτρω των δυνατοτήτων του δεν θα παύση ενισχύων ηθικώς και υλικώς την Βιβλιοθήκην.

Εν συνεχεία τον λόγον έλαβεν ο Επιθ/τής Βιβλιοθηκών κ. Κων. Σολδάτος, όστις αφού συνεχάρη τον δωρητήν, την Δημοτικήν Αρχήν και τα Μέλη της Εφορείας και εξέφρασε την ικανοποίησιν του Υπουργείου Παιδείας δια την αναληφθείσαν, μεγάλης σημασίας και σκoπιμότητoς προσπάθειαν, παρέσχε γενικάς οδηγίας επί του τρόπου οργανώσεως και λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και υποσχέθη την εκ μέρους του Υπουργείου ενίσχυσιν αυτής εις χρήμα και συγγράματα.

Μεθ' ο τον λόγον έλαβεν ο Δήμαρχος Μολάων και κατά νόμον Πρόεδρος της Εφορείας κ.Τηλεμ. Τσατσαρώνης, όστις ηυχαρίστησεν εκ μερους του Δήμου και της Εφορείας τον δωρητήν κ. Γεώργιον Ρουμάνην και τον κ. Επιθ/τήν των Βιβλιοθηκών δια την δωρεάν και την συμπαράστασίν των εις την αναλαμβανομένην προσπάθειαν της πνευματικής ανυψώσεως του Λαού των Μολάων και της Επαρχίας γενικώτερoν και παρέσχε την διαβεβαίωσιν ότι και ο Δήμος θα περιβάλλη μετ' ιδιαιτέρας στοργής το αρτισύστατον τούτο Μορφωτικόν κέντρον, ενισχύων αυτό υλικώς και ηθικώς ίνα ανταποκρίθn εις τον κοινωφελή προορισμόν του.

Aκoλoύθως ο κ. Πρόεδρος εκήρυξε την έναρξιν της συνεδριάσεως της Εφορείας... Προς πίστωσιν συνετάγη και υπεγράφη ως έπεται το παρόν

Σημείωση: Στο κείμενο τηρείται η γλώσσα και η oρθογραφία της εποχής, όχι όμως και το πολυτονικό σύστημα.

Εφορευτικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Νικόλαος Κουφός Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Μυλωνάκος Δημοτικός Σύμβουλος
Γεράσιμος Πετρολέκας Αρχιμανδρίτης - Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων
Πατσαρίνου Σμαραγδή - Φιλόλογος Λυκείου Μολάων
Καρυτσιώτη Καλλιόπη Συνταξιούχος Υπουργείου Εθνικής 'Aμυνας - Μέλος Δ.Σ του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων «Η Αγία Παρασκευή»

Αναπληρωματικά Μέλη:
Μπούσκος Κωνσταντίνος: Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Καρούνης Νικόλαος: Αντιδήμαρχος Δήμου Μολάων
Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Κότσαλης Εφημέριος Μολάων
Καλογεροπούλου Ελένη Φιλόλογος Γυμνασίου Μολάων
Κρυπωτού Δήμητρα Διευθύντρια Νοσοκομείου - Κ.Υ. Μολάων

Διατελέσαντες Πρόεδροι Εφορευτικών Συμβουλίων


1. Τηλέμαχος Χρ. Τσατσαρώνης, Δήμαρχος Μολάων
(1955-1958)

2. Ευστράτιος Δημ. Κουνουπιώτης, Δήμαρχος Μολάων
(1959-1964)

3. Γεώργιος Δημ. Βλαχανδρέας, Δήμαρχος Μολάων
(1964-1968)

4. Παναγιώτης Δημ. Ανδριτσάκης, Οδοντίατρος
(1969-1970)

5. Θεόδωρος Γρηγ. Πανουτσόπουλος, Κτηνίατρος
(1970-1974)

6. Παναγιώτης Νικ. Συκαράς, Προϊστάμενος Υπηρεσιών Δήμου Μολάων
(1974-1981)

7. Γεώργιος Ιωαν. Παρδάλης, Υπάλληλος Πολεοδομίας Μολάων
(1981-1984)

8. Χαράλαμπος Γ. Κρυπωτός, Εκπαιδευτικός - Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Μολάων
(1984-1990)

9. Ιωάννης Αναστ. Πριφτάκης, Φιλόλογος
(1990-1993)

10. Δημήτριος Κ. Χόντος, Προϊστάμενος 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Λακωνίας
(1993-1999)

11. Χαράλαμπος Γ. Κρυπωτός, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
(2000-2002)

12. Νικόλας Ιω. Κουφός, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
(2003 έως σήμερα)


Έργα Γεωργίου Ι. Ρουμάνη
(Εκδοθέντα - Ανέκδοτα)


1. Ταξίδια στο Φως, 1932. Εντυπώσεις Ταξιδιωτικές.
2. Γιοχαννάν, Εκδ. Γκοβόστη, Αθήνα 1937. Δραματικό Έπος.
3. Οι Σκλάβοι, 1937. Δράμα. Βραβείο Καλοκαιρινείου Θεατρικού Διαγωνισμού.
4. Λουλούδι της Μονοβασιάς, Εκδ. Καραμαλέγκος, 1939. Μεσαιωνικό Δράμα.
5. Φοιτητικές καρδιές, Αθήνα 1940. Εθνικιστικό Δράμα.
6. Ταρώ ή στις Βουλιαγμένες Πολιτείες, 1938. Παραμυθόδραμα.
7. Ο Ποιητής Κωστής Παλαμάς, Εκδ. Καραμαλέγκος, Αθήνα 1940.
8. Beu Souleu - ο Ποιητής Σ. Σκίπης. Μελέτη.
9. Δειλοί Στοχασμοί. Δύο ομιλίες πάνω στο Παλαμικό Έργο, Αθήνα 1940.
10. Το νόημα του 1821,1945. Πανηγυρικός Λόγος.
11. Το όραμα της Μόροβας, Αθήνα 1941. Ραδιοσκέτς.
12. Ουίνστον Τσώρτσιλ - ο Νικητής. Μελέτη.
13. Το Μύρο των Μύρων, «ο Άγιος Νικόλαος» - Ιερό Μυστήριο, 1950.
14. Θύελλα Ελληνικού φωτός, (Ραδωφωνικές ομιλίες), Αθήνα 1953.
15. Δικηγορία και Ποίηση ή Ο Δικαστικός Λόγος, Αθήνα 1954.
16. Αν δικαζόταν «η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, Τυπογραφείο «Κύπρος», Οκτώβριος 1954. Μια φιλολογική δίκη.
17. Ηθική και Δίκαιο στο Έργο του Κ. Θεοτόκη, Αθήνα 1955. Επαινος Δοκιμίου «Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών 1944»
18. Η δίκη του Ορέστου ενώπιον του Αρείου Πάγου, Αθήνα 1955
19. Ο Ίσκιος του Κάστρου, Αθήνα 1955. Δράμα σε μέρη τέσσερα - εικόνες ένδεκα.
20. Αλέξανδρος εν Τύρω, Αθήνησι 1955, Δράμα: Μέρη τρία - εικόνες δώδεκα.
21. ΑΜΕΡΙΚΗ, Αθήνα 1955
22. ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, Αθήναι 1956. (Αγορεύσεις στη Βουλή των Ελλήνων 1951-52 - Από την εφημερίδα των Συζητήσεων της βουλής).
23. Προβλήματα του Ελληνισμού της Αμερικής, Έκδοσις Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ινστιτούτου, Αθήνα 1957
24. Γεώργιος Ουάσιγκτων, Αβραάμ Λίνκολν, Έκδοσις Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ινστιτούτου, Αθήναι 1957
25. Αμερικανοί Ποιητές και Φιλόσοφοι: Wαlt Whitmαn, Henry Longfellow, Robert Ingersoll, Rαlph W. Emerson, Αθήναι 1957, Έκδ. Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ινστιτούτου.
26. Ο Μέγας Αλέξανδρος, Αθήναι 1958, εκδ. Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ινστιτούτου
27. Η Δασκάλα της Ουάσιγκτων, Δράμα, Αθήναι 1958 εκδ. Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ινστιτούτου
28. Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Ο Ποιητής και ο Πολιτικός, Αθήνα 1959, εκδ. Ελληνοαμερικανικού επιμορφωτικού Ινστιτούτου
29. Ο Λόρδος Μπάυρον και η Ελλάδα, 1959
30. Γύρω στο θέατρο του Μπάυρον. 1960.
31. Ο Ποιητής Γεώργιος Δροσίνης, Αθήναι 1960, εκδ. «Ελληνοαμερικανικής Βιβλιοθήκης»
32. Η λατρεία τ' Αι Νικόλα στο Μπάρι της Ιταλίας


- Για μια Νεοελληνική Αναγέννηση.
- Για τα πουλιά των τάφων και των ερειπίων - «Ιμπιρμάν» Πεζά ερωτικά και επαναστατικά τραγούδια
- Ο Σολωμός πεζογράφος και ρήτορας
- Ο Παλαμάς Διδάσκαλος Εθνικής και Πολιτικής Αρετής
- Τρία Ραδιοσκέτς
- Ιταλία
- Στην Πόλη και στην Αγια Σοφιά
- Ραδιοφωνικές ομιλίες για την Ελλάδα
- Κοινοβουλευτικές αγορεύσεις, τ. Β'
- Αρθρα και Μελέτες Πολιτικές
- Λάμπρος Πορφύρας
- Τέλλος Άγρας
- Η φιλοσοφία του Ελληνικού Εθνικισμού
- Μεταφράσεις Γάλλων και Αμερικανών ποιητών
- «Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία» - Εντυπώσεις Ταξιδιωτικές
- «Oι Aλύγιστoι». Συλλογή ποιημάτων
- Το φαρμακερό μελτέμι (θεατρικό )
- Οι γαλάζιοι κρίνοι των Βάλτων (θεατρικό)
- Όλιγκα η γλυκειά (θεατρικό)
- Γκλόρια (θεατρικό)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 
    
  
    
Μολάοι Ξενοδοχείο
Αν έχετε πληροφορίες, ανακοινώσεις και ότι γενικά έχει ενδιαφέρον και θέλετε να δημοσιευθεί στο site www.molaoi.net στείλτε μας e-mail info @ pantel.gr

Copyright © 2003 - 2019, molaoi.net - All Rights Reserved
Web Design and Hosting Pantel.gr